Logo NSO Retailbeurs

Beursprogramma


Het centrale thema van de NSO Retailbeurs 2021 is: ontmoeten. Het is voor het eerst in lange tijd dat ondernemers elkaar weer kunnen treffen. Dat betekent dat u een praatje kunt maken met uw favoriete vertegenwoordiger en stands kunt bezoeken van bekende en nieuwe leveranciers!

Vanaf het centraal gelegen cateringplein kan de beursvloer goed worden overzien en kunt u een route uitstippelen om niets van het aanbod te missen. Wat gebeurt er allemaal op de beurvloer?

De deuren gaan zondag 3 oktober om 9.00 uur open. Voor de eerste 100 bezoekers staat een lekker ontbijt klaar. Met verse broodjes, yoghurt, fruit en lekkere drankjes.
Eén van de tafeltjes op het cateringplein is ingericht als NIX18 stand. Daar vindt u informatie en materialen die u helpen in uw winkel goed de leeftijdsgrens na te leven. Altijd belangrijk, maar nu extra actueel omdat maandag 4 oktober de NIXzonderID actieweek begint.

In Vuur & VlamMuzikaaltrioinvuurenvlam
Op de beursvloer komt u in Vuur & Vlam tegen. Een muzikaal trio met zang, akoestische gitaar, contrabas en percussie. Een complete band in het klein. Ze spelen een uitgebreid repertoire van Engelstalige en Nederlandstalige liedjes van alle jaren. Met een repertoire van meer dan 2000 liedjes. Verzoeknummers kunnen worden aangevraagd!

De Podcast gesprekken
Op de stand van NSO Retail staat een ronde tafel met vier microfoons. Daar vinden de zogenoemde podcastgesprekken plaats. De hele dag door gesprekken met gasten over actuele en relevante onderwerpen. U kunt live aanwezig zijn, meepraten en uw vragen stellen. De gesprekken, onder leiding van retaildeskundige Daan Merkx en NSO Retail directeur Janwillem Burgering, worden ook opgenomen en later als podcast uitgezonden.
De gesprekken gaan onder meer over de buurtfunctie van onze winkel, de toekomst van  tabaksverkoop, de verkoopbeperkingen en nieuwe vormen van dienstverlening in de winkels.
Aan het eind van de middag is scheidend Primera directeur Gert van Doorn in de Podcast studio te gast. Hij blikt terug op 20 jaar in de branche en geeft zijn tips voor de toekomst.

Winkelformuleplein 
Natuurlijk zijn alle in onze branche actieve winkelformules ook op de beurs aanwezig. Samen met brancheorganisatie NSO Retail zijn zij gastvrouw/-heer op deze beurs.
U vindt alle formules op het Winkelformuleplein. Ga even langs bij uw eigen organisatie:
* Audax (AKO, Bruna, Readshop en Vivant)
* Primera
* Tabac & Gifts
* Convenience Concept (CIGO, Giftclub, Tobacconist)
* Limtaco Nederland

NSO Retail Stand
Op de NSO Retail stand treft u de vertrouwde gezichten van bestuursleden en medewerkers van uw brancheorganisatie. Daar kunt u met al uw vragen en opmerkingen terecht.
Op het NSO bureau komen nog regelmatig vragen binnen over hoe in de praktijk invulling te geven aan het uitstalverbod. Met name het criterium “niet van buitenaf zichtbaar” leidt tot discussies. Heeft u daar ook vragen over, dan nodigen wij u uit op de NSO Retail stand. Neem foto’s of maak een video van uw winkel. Bijvoorbeeld vanaf de overkant van de straat van uw gevel/etalage, vanaf de stoep voor uw winkel de winkel in, vanaf de deuropening de winkel in. Neem deze beelden mee naar de stand en we gaan erover met u in gesprek.

“Een kaart blijft langer hangen”
Facebook 1080x1080Op de NSO Retail stand vindt u ook informatie over de Vereniging Wenskaart Nederland. Maandag 4 oktober start deze vereniging voor het 3e achtereenvolgende jaar de promotie campagne “Een kaart blijft langer hangen”. Dit jaar doen ruim 700 winkels mee aan deze campagne. Wilt u volgend jaar ook met uw winkel meedoen aan deze campagne? Meldt u dan aan op de stand!